Biografie:

Kölsch Platt is opgericht in 2006 en bestaat uit een vijftal vrienden, die samen dezelfde grote passie delen: Kölsche muziek.

Kölsch Platt staat op de bühne van zowel kleine als grote Limburgse zalen en geniet de groep grote regionale bekendheid. Vooral tijdens het carnavalsseizoen is Kölsch Platt in geheel Limburg te bewonderen. Maar ook buiten het seizoen is Kölsch Platt een graag geziene gast. Inmiddels is de groep ook actief in België en Duitsland, met veel succes.

De liefhebber van Duitstalige en vooral Kölsche muziek komt goed aan haar trekken bij deze groep. Kölsch Platt zingt voornamelijk covers van bekende Kölsche bands, zoals de Höhner, Bläck Fööss, de Räuber, Brings, de Paveier, Kasalla en Klüngel Küpp..

De groep doet dat zo verdienstelijk dat menigeen moeite heeft om het verschil te horen tussen deze jongens en de originele groepen.

Overal waar Kölsch Platt inmiddels heeft opgetreden, zijn de kritieken bijzonder lovend. Het repertoire van de groep is zo breed dat degroep op elk feest en bij elk evenement voor een feestje zorgt. Muziek voor iedereen, van 8 tot 80.

Kortom, overal waar Kölsch Platt optreedt is het feest
© Kölsch Platt